пʼятниця, 22 березня 2024 р.

Правила поведінки на весняних канікулах



https://youtu.be/hXw3Mx8gQW0

Вода в житті людини

 22 березня у класі проходила акція «Всесвітній день води» в ході якої:

був проведений виховний захід «Вода в житті людини». Діти ознайомилися із значенням холодної джерелиці в людському житті, легендами, віршами, прислів’ями, приказками, піснями, що стосуються води. Використані твори Т.Шевченка, Л.Костенко, прислів’я та приказки. 

















Щастя-жити в мирній країні

 У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети. Таке рішення прийняла Генеральна Асамблея ООН на своїй останній сесії. Пропозицію щодо відзначення Міжнародного Дня Щастя, висунуту представниками королівства Бутан, одноголосно підтримали всі 193 члени асамблеї. Бутан є єдиною у світі країною, яка в 1971 році розробила й до сьогоднішнього дня керується концепцією Валового національного щастя – це міра якості життя, що спирається в першу чергу на духовні та психологічні, а не на матеріальні цінності.

Сама дата святкування була обрана не випадково. 20 березня – День весняного сонцестояння, коли день дорівнює ночі і сонце світить однакову кількість часу практично на всій території земної кулі. Таким чином, цей день символізує рівне право на щастя кожного мешканця Землі і в ООН вважають, що це символ рівності віх жителів планети.

Міжрегіональна Академія управління персоналом щиро вітає всіх з цим дивовижним днем – Міжнародним днем щастя! Хочемо, щоб ви були щасливі не тільки в цей день, але поділяли щасливі моменти любові й радості якомога довше. Бажаємо ніколи не втрачати віру в краще, слідкувати за своєю мрією та завжди вміти радіти життю, навіть у найважчі його моменти!














четвер, 21 березня 2024 р.

Земля-наш дім


 20 березня – Всесвітній день Землі. ☘️☘️☘️Цей день вперше відзначали у 1970 року. Дату обрали не випадково: 21 березня – день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

📌📌📌Пам’ятайте, що Земля - це неоціненний дар, подарований нам природою, це - наш спільний дім, тож берегти її - наш священний обов’язок!








Бережіть себе, бережіть свої гроші!

З маленькими другокласниками проведений тиждень присвячений фінансовій грамотності школярів під назвою Global Money Week – Всесвітній тиждень грошей.

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — щорічна міжнародна інформаційна кампанія, що  включає заходи на фінансову тематику для дітей та молоді.

В  класі тиждень пройшов під гаслом “Бережіть себе, бережіть свої гроші. Метою проведених заходів було

надихнути дітей дізнатися більше про гроші та заощадження, про те, як заробляти, управляти власними фінансами, вести бізнес тощо. 

Розповісти дітям і молоді про всі аспекти, пов’язані з грошима, за допомогою веселих та інтерактивних завдань. 

Фінансова грамотність на даний час – необхідний навик кожної людини, вміння розпоряджатись власними коштами, як  основою ведення власного бюджету. Оскільки діти – наше майбутнє, то розпочинати їх освіту у цьому плані потрібно  з того віку, коли вони починають взаємодіяти з грошима.










середа, 20 березня 2024 р.

Казка вчить як на світі жить

Мабуть, на Землі немає людини, яка б не любила казок. Адже змалку казка навчала нас уявляти та мріяти, радіти й сумувати. У казках  уславлюється сміливість, мудрість, прагнення до справедливості. У народних казках, на основі яскравих контрастних протиставлень, показано добрі і погані вчинки, Добро і Зло.

Адже діти молодшого шкільного віку добре розуміють мораль казки, диференціюють Добро і Зло і приймають сторону  Добра. Саме тому  з дітьми був проведений День Казки. Школярі малювали улюблених героїв казок, інсценізували казку "Рукавичка" , та читали улюблені казки. 


 











субота, 16 березня 2024 р.

Разом до перемоги





До нашого закладу за допомогою звернулися Волонтерський рух "ВЕЛИКІ СЕРЦЯ СОЦМЕРЕЖ ❤️"   з проханням по збору продуктів харчування,  для наших місцевих військових, з бригад 1 танкова, 23, 30,  35, 44, 55 окрема артилерійська, 64, 66, 67, 111, 118, 128, які находяться в гарячих точках, а саме на таких напрямках, як Донецька, Харківська, Херсонська, Сумська, Чернігівська, Запорізька та інші області. Вони потребують нашу з вами допомогу. Учні 2-Б класу долучилися до цієї акції з вірою в Перемогу. 

День українського добровольця


14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Цей день започатковано 17 січня 2017 року Верховною Радою з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цінності України. 

  Сьогодні в  класі проведено годину спілкування "Український доброволець - взірець патріотизму". Учні переглянули презентацію, розповідали про своїх батьків, які в перші дні війни добровільно стали на захист Батьківщини. На завершення  намалювали малюнки.